Mieke Petiet is een self made woman met fascinatie voor make-up en mode uit een tijd dat er nog geen opleidingen voor visagie waren, maar wel internationale wedstrijden werden gehouden. De eerste keer dat Mieke meedeed aan het International Concours de Maquillage werd zij de eerste Nederlander die ooit een prijs won. Jaar na jaar won zij de hoogste prijzen en twee keer achtereen werd ze wereldkampioen. Nationaal kreeg zij de belangrijkste onderscheiding op haar vakgebied, de Len Klaphaakring. In 1980 richtte zij in Middelburg en Amsterdam haar eigen school op: De School van Mieke Petiet. Vanaf die tijd coacht ze haar talentvolle leerlingen en de prijzenregen is nooit meer opgehouden.

Ook dochter Annechien Petiet behaalt het Nederlands Kampioenschap in 1996 en ze wijdt zich sindsdien volledig aan De School. Zij geeft niet alleen lessen in visagie en hairstyling, ook zij coacht de leerlingen bij hun opdrachten en wedstrijden tijdens en na de opleiding.

De Agency Gruppo Select stimuleert visagisten-in-opleiding deel te nemen aan praktijkopdrachten om zo ervaring op te doen op de arbeidsmarkt. De Agency is in handen van Joris Petiet.

Het diploma van de vakopleiding, het certificaat van de vierdaagse cursus en de zilveren Gruppo Selectspeld staan nationaal en internationaal hoog aangeschreven. Vandaar dat ook vele buitenlandse studenten de weg naar de School van Mieke Petiet weten te vinden.