De vakopleiding van De School is praktijkgericht en afgestemd op de vraag uit de arbeidsmarkt naar visagisten.
De opleiding begint met de basistechnieken die elke visagist hanteert en de correcties die hierop volgen – los van smaak of mode.
Goed getrainde docenten uit de stal van De School onderwijzen het belang van gedisciplineerd werken. Hairstylinglessen en de aspecten van camerawerk en belichting in de fotografielessen zorgen ervoor dat de visagist zich allround ontwikkelt.
De opleiding schenkt ook aandacht aan de presentatie aan opdrachtgevers en het omgaan met cliënten en modellen.
Er bestaat geen betere voorbereiding op de praktijk dan het uitvoeren van echte opdrachten.

Dankzij jarenlange contacten van de school met opdrachtgevers is het voor de visagist in opleiding niet moeilijk leerzame opdrachten te vinden.

Wat kun je aan de einde van het schooljaar als het tentamen en examen achter de rug zijn?
Dan kun je iedereen opmaken: de bruid, het fotomodel, de donkere huid met verschillende kleurschakeringen, je kunt de tweede of derde generatie vrouw flatteus en jeugdig opmaken en een geraffineerde mannenmake-up aanbrengen; alles vanaf een vlinderlichte naturel-look tot een uitbundige glamourlook.

Stagework voor de catwalk, een stukje theater, een stukje show? Het zit allemaal in het lespakket.
Correctietechnieken? De School van Mieke Petiet is er bekend door geworden.
Je eigen gezicht? Natuurlijk kom je alles over te weten.

De explosie van kleuren voor wangen, ogen en lippen? Dat komt pas als het effect van licht en donker is begrepen. Uiteindelijk ga je een totaalbeeld afleveren met kapsel en styling, want ook daar zijn ze goed in op De School, want er is natuurlijk meer dan make-up alleen.